SM i Ekonomi

Svenska Mästerskapen i Ekonomi!

Testa dina kunskaper samtidigt som du tävlar om möjligheten att vinna 45 000 kronor. Detta är en bra merit att ha på ditt cv, samtidigt som det är en upplevelse som du sent kommer att glömma.

Svenska Mästerskapen i Ekonomi är en mästerskapstävling och en konferens, instiftad av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.). Tävlingen riktar sig till alla ekonomstudenter från olika lärosäten i hela Sverige.

Ekonomernas linjeförening Mälekon arrangerar en av deltävlingarna där det vinnande laget får åka till semifinal/final och tävla mot andra studentlag.

Det enda som krävs för att delta i tävlingen är att ni:

– Är studenter på Mälardalens Högskola
– Inte har mer än 210 högskolepoäng,
– Är ett lag på tre personer (Har du inte några lagkamrater, anmäl dig ändå, så hjälper vi dig med detta).

Lagen får med fördel bestå av medlemmar från olika årkurser, med olika huvudinriktningar. Tävlingen kommer att bestå av en tentamen med ekonomiområdets alla olika delar och även aktuella händelser som är relaterade till ekonomi. Skrivningen kommer pågå under tre timmar, där du tillsammans med ditt lag ska utreder frågorna och redogör för ert svar i tentamen.

Det vinnande laget på Mälardalens Högskola kommer åka till semifinalen/finalen och tävla samtidigt som de kommer få gå på föreläsningar och middagar med studenter från alla olika lärosäten.  I finalen tävlar lagen om en vinstsumma på 65 000 kronor. Utöver priset är detta en möjlighet att ha EN ROLIG TID, samtidigt som man binder kontakter med både företag och andra studenter.

Så nu är det dags för just DIG och dina vänner att anmäla sig till en helt oförglömlig resa!

Ni som vill hjälpa till, men inte vill tävla, kan hör av er till oss på nedanstående kontaktuppgifter.

För anmälan och/eller mer information angående tävlingen, tveka inte att kontakta:

Utbildningsutskottet
utbildning@malekon.se

SM i Ekonomi Deltävling 2020!

SM i Ekonomi Deltävling 2020!

SM-i-Ekonomi-2016-e1458682955748

Här har vi: Christopher, Dan-Erik & Jonathan som vann MDH:s deltävlingen i SM i ekonomi våren 2016 och fick den stora äran och representera MDH.